Ο Πάνος Μανιατόπουλος κατάγεται από την Ζάτουνα Αρκαδίας, αλλά γεννήθηκε στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο του 1955. Τελείωσε το δημοτικό στο Μαράσλειο, και το γυμνάσιο και το λύκειο στο Κολλέγιο Αθηνών. Σπούδασε οικονομικά στην Ανωτάτη Εμπορική (ΑΣΣΟΕ), και ακολούθησε καριέρα στα οικονομικά σε μεγάλες επιχειρήσεις.

Από τα πρώτα χρόνια του λυκείου, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αρχαιολογία και την Ελληνική ιστορία, κυρίως της Αρχαϊκής και της Βυζαντινής περιόδου. Σύντομα το ενδιαφέρον του στρέφεται στον μυστικισμό, και κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με τα παγκόσμια ιστορικά, θρησκευτικά και αρχαιολογικά μυστήρια (Αιγυπτιακές και Ελληνικές πυραμίδες, αρχαία Ελληνικά τρίγωνα, Ατζέκοι, Άγιο Δισκοπότηρο, Ιερά Σινδόνη, Λόγχη του Πεπρωμένου, Σπαθί και Στέμμα του Βασιλιά Αρθούρου, κλπ).

Άρχισε συστηματικά να διαβάζει για τις διάφορες μυστικιστικές και μη, οργανώσεις (Ροταριανοί, Ροδόσταυροι, Τέκτονες, Illuminati, Ιππότες του Ναού, οι Έλληνες Ναΐτες, οι Ιππότες της Αποκάλυψης, η Οργάνωση Γκέλεν, η Ομάδα Έψιλον, το Hellenic Quest, οι Ασασίνοι, οι Ελληνοκεντριστές, οι Ελοχίμ κλπ.)

Τέλος εγγράφεται στην “Μεταψυχική Εταιρεία Ερευνών”, και ασχολείται και ενημερώνεται για την μεταψυχική και τα παραψυχολογικά φαινόμενα.

Νεότερος έγραψε αρκετά ιστορικά και αρχαιολογικά δοκίμια και εργασίες, που δημοσιεύτηκαν σε μηνιαία περιοδικά.

Το 2007 διακόπτεται η επαγγελματική του καριέρα στον τομέα των οικονομικών, λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, και αποφασίζει να γράψει μια σειρά αστυνομικών βιβλίων, χρησιμοποιώντας αφ’ ενός μεν διάφορα μυστικιστικά στοιχεία, αφ’ ετέρου δε τους θαυμάσιους ελληνικούς αρχαιολογικούς και θρησκευτικούς τόπους (Δήλος, Δελφοί, Μονεμβάσια, Μυστράς, Κνωσός, Φαιστός, Ρόδος, Δαφνί, Δίον, Βεργίνα, Αμφίπολη, Τήνος, Πεντέλη, Θεσσαλονίκη (κατακόμβες και υπόγειες σήραγγες), Κατακόμβες Μήλου, Πάτμος, Σύρος, και άλλα).

Αυτό είναι το πρώτο αστυνομικό βιβλίο της σειράς, αναφερόμενο στην “Μονή Προδρόμου” της Δημητσάνας, και στον Μυστρά.

Ακολουθεί το βιβλίο «Φόνοι στη Ρόδο, στο Παλάτι των Ιπποτών», και μετά το βιβλίο «Φόνοι στην Δήλο, το Ιερό νησί του Απόλλωνα», «Έγκλημα στην Μονεμβασιά», «Φόνοι στην Νάξο, στο Παλάτι των Ιησουϊτών», «Φόνοι στην Κνωσό» και ετοιμάζονται και τα υπόλοιπα.